Lige til deres kærlighed til drikke, kommer deres kærlighed til mad. Shortbread, Haggis + Neeps + Tatties, Grød og Bangers og Mos. Hvad er der ikke at elske? Vegan eller vegetar – har ingen frygt. Der er en vegetarisk version af de berømte Haggis + Neeps + Tatties, så giv det en tur.

En anden lektion, jeg lærte, var at spørge om en kop te, sørg for at sige ‘skotsk morgenmad’ ikke ‘engelsk morgenmad’, da de faktisk brygger deres egne. Jeg synes, at jeg fornærmet det dejlige skotske lass, ikke spørger rigtigt.

Skotland gør gråt, kedeligt og dyster ser utroligt ud. Deres bygninger har historien, sandsynligvis bogstaveligt også.

Utallige kampe med invaderende romere og englænderne har set Skotland tager ganske vold, men disse mennesker er hænder ned den stolteste, vi nogensinde har mødt.

De er så lidenskabelige over at være et skot, at den er smitsom. Jeg vil købe en kilt, deltage i Highland spil og kaste en log – alt for at fejre Skotland.

Skotland er et fantastisk sted

Det er svært at forstå Skotlands rene, robuste fjernhed. Det er et land på størrelse med en amerikansk stat og har kun 5 millioner mennesker der bor der, hvoraf de fleste bor i enten Glasgow eller Edinburgh.

Vejret i næsten 4-5 måneder af året betyder, at mange virksomheder er tæt på vinteren. Så når du planlægger din rundrejse i skotland, skal du blot læse åbningstider, sæsonbestemte tider og priser.

Det er ikke svært at se, hvorfor så mange film- og tv-selskaber gør turen til Skotland til at skyde landskabet, fordi det er ude af denne verden.

Kom omkring det skotske højland

For den eventyrlystne rejsende derude, vil du være glad for at vide, at hitchhiking er en ting i Skotland.

Jeg ved ikke, om det er deres dashing godt udseende, deres utrolige gæstfrihed eller alle ovenstående, men Skotland er et utroligt sikkert sted at hitch-vandre og faktisk er det meget nemt at gøre det.

Selv om offentlig transport er ganske god, er det svært at komme ud til show-stopperne på en bus. Så hvis du ikke har råd til en udlejningsbil, så er vandreture med en lokal det næstbedste.

Skotland er et populært sted at besøge for mange rejsende

Hvis du har en bil, skal du tjekke disse stop undervejs, da de helt bogstaveligt talt tager vejret.

Det har hårnål vender som du aldrig har set før og rene klipper, der falder ned under bilen. Fundet i Wester Ross (hint: Game of Thrones) -regionen i Skotland, er det virkelig magisk og ville nok være et af højdepunkterne i vores hele 2 måneder i Skotland.

Inverness til Cairngorm National Park

Kørsel fra Inverness til Edinburgh gennem Cairngorm National Park er et must uanset årstiden. Vi kørte igennem som den første sne var faldet til vinteren lige natten før.

Spot nogle hjorte, højlandskøer og selvfølgelig rullende bakker så langt øjet kan se.

Husk at det skotske højland er stort. Der er West Highlands, Central Highlands, North, South og overalt i mellem.

Flyt ud over turistsenteret Loch Ness, ja det er en spektakulær vandkrop. Men der er to søer i Skotland, der er større, bredere og dybere.

Plus, vi brugte 2 måneder på at søge efter det monster og det skuffede ikke sket.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *