Air Greenland, Grønlands flyselskab, håndterer en stor del af passagertransporten med sine firemotoriske Dash-7-fly, tomotoriske Dash 8-200 og forskellige typer helikoptere. Helikoptere tjener især byerne i Sydgrønland, Nord- og Østgrønland samt de små landsbyer.

Dash-7 kan transportere op til 50 passagerer og flyver typisk i en højde på 4-5 km, hvilket giver passagererne en fantastisk udsigt over is og gletschere. Dash 8-designet har bedre krydstogtopførelse end Dash 7, men flyet tager mindre passagerer end Dash 7.

Morgensolen kommer op over vejen rundt Kangerlussuaq i Grønland set fra en Air Zafari-flyvning. Af Mads Pihl

TRANSPORT MED SKIP

Sejlads er et andet fælles transportmiddel i Grønland. Passagerskibet Sarfaq Ittuk fra Arctic Umiaq Line er i drift fra april til december mellem Qaqortoq i Sydgrønland og Ilulissat i Nordgrønland. I sommersæsonen er det en god idé at bestille billetter i god tid.

For mere information om sejlture kontakt venligst det lokale turistkontor.

Rederiet Disko Line opererer i hele Grønlands vestkyst med mange små skibe.

Billetbestillinger kan laves via

I Sydgrønland sejler Blue Ice Explorer med fire forskellige både. De sejler mellem Narsarsuaq, Narsaq og Qaqortoq i sommersæsonen. Billetbestillinger kan foretages på vores hjemmeside.

Hotel grønland er et vinterferiested

Sørg altid for kun at bruge passagergodkendte både og skibe – både for din egen sikkerhed og for at overholde loven.

Du vil nok blive overrasket over det store udvalg af varer, der findes i et supermarked i hotel Grønland – på mange måder, som du ville finde i et europæisk supermarked. Da næsten alt andet end fisk og visse kødprodukter skal importeres til hotel Grønland enten med skib eller fly, er prisniveauet lidt højere end i Europa. Alkohol, tobak, friske frugter og grøntsager og mejeriprodukter er dog betydeligt dyrere i Grønland.

Shopping i bosættelserne

I bosættelserne er valg af varer i forretningerne naturligvis noget mere begrænset. Jo flere indbyggere der er i bosættelsen, jo større er valget. På den anden side er det ofte muligt at købe frisk fisk, lam og sælkød til rimelige priser. Souvenirer sælges også lejlighedsvis i butikker i byer og bosættelser, men afhængig af den pågældende artikel er kvaliteten ikke altid så god som de typer souvenirer, der sælges på turistkontorer og i souvenirbutikker.

Åbningstider

I de større byer er supermarkeder typisk åbne hverdage fra kl. 10.00 til 17.30 på fredage til kl. 18.00 og lørdage fra kl. 09.00 til 13.00. I mange byer er der dog hjørnebutikker og købmandsforretninger, der har længere åbningstider, og som også er åbne om søndagen.

Hotel grønland er noget af det mest spændende

Shopping for vandrere

Hvis du er på vandretur i flere dage, skal du tage dine tørre bestemmelser med dig hjemmefra, da du ikke kan forvente at kunne købe specialiserede produkter i forretningerne. I almindelighed er befolkningen i hotel Grønland plejede at være ude i det fri, og derfor er det i de fleste byer muligt at købe udendørs tøj og udstyr, herunder de små gaspatroner, der bruges til madlavning, når de vandrer. Gear til jagt og fiskeri er også normalt til rådighed.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *