Husmåren finder i ny og næ vej til et loft for at bygge rede. Her har den glæde af isolation, og den oplever ingen fare på færre. Men måren er som regel en ubuden gæst hos husttandens beboere.

Mår på loftet kan forstyrre nattesøvnen. Det lille rovdyr pusler typisk rundt fra sen aften og til tidlig morgen. Den kan svine loftet til med urin og rester af små fugle og æg, som den lever af. Heldigvis er der råd for at fjerne måren fra loftet.

Sådan genkender du en mår på loftet

Husmåren er kendetegnet ved en pels i grålige og brunlige nuancer. På halsen har måren hvid plamage. Øjnene er sorte og snuden rosa. Husmåren er relativt lille med sine mellem 42 og 48 centimeter i længden. Halen er busket og typisk omkring 25 centimeter lang. De små ører er runde.

Husmåren ligner måske et oplagt lille kæledyr i husstanden, men i virkeligheden er den meget sky. Husmåren er faktisk et sjældent syn, selvom den ofte huserer på lofter. Derfor er det en god idé at holde øje med andre tegn på mår på loftet. Det kan være natlige lyde, anderledes lugte og foderrester.

Har du mistanke om mår på loftet, er der gode chancer for, at der kun lever en enkelt mår på dit loft. Måren huserer gerne på loftet i to eller tre husstande ad gangen, men den gør det alene.

Lad en professionel bekæmpe mår på loftet

Du kan i princippet godt selv begynde at lukke forskellige huller i loftet, som måren finder sit indpas igennem. Måske vælger du tilmeld at sætte en fælde op for måren. Men måren vil sandsynligvis nå at gøre skade på dit loft, før du fanger den. Hvis du overhovedet fanger den. Måren er nemlig snu.

Det vil i alle tilfælde være en god idé at forhøre sig hos professionelle. De ved, hvilket middel, der skal sprøjtes med på loftet. De ved også, hvor på loftet, der skal sprøjtes. Og så kan de hurtigt vurdere, hvor meget middel, der skal bruges. Midlet indeholder typisk lugtestof, som får husmåren til at holde sig væk.

Der findes virksomheder rundt omkring i landet, som har specialiseret sig i at bekæmpe skadedyr i hjemmet. Ikke mindst mår på loftet. Find firmaer via nettet. Der står eksperter til rådighed, hvis du sender et firma en mail eller kontakter firmaet telefonisk.

Mår andre steder end på loftet

Husmårer huserer ikke kun på lofter. De indretter sig for eksempel også i biler til tider. Her opholder de sig i motorrummet på bilen. Der er risiko for, at måren ødelægger bilens kabler og materialer. Hold øje med overbidte kabler og lugt af urin, hvis du har mistanke om mår i bilen. Måren efterlader typisk urin for at kunne finde vej tilbage til motorrummet. I tilfælde af mår i bilen kan et skadedyrsbekæmpende firma også være til hjælps.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *