Det er noget underligt noget, det med garderobeskabe. Rigtig ofte er garderobeskabet nemlig det, man ynder at kalde for et praktisk møbel. Denne betegnelse giver det en underligt paradoks rolle, for på én og samme tid er garderobeskabene nødvendige i ethvert hjem.

Men de går også tit i ét med tapetet. Mange vælger nemlig garderobeskabe i Århus, som er så diskrete og undseelige som overhovedet muligt. Derfor ser man dem ikke rigtig, når man går ind i et rum. Og sådan har der i lang tid været mange, som gerne ville have det.

En ny tid for garderobeskabe

Men nu kan man sige, at garderobeskabe har fået sig lidt af en renæssance. For i takt med, at boligindretningsmoden har ændret sig, og der er kommet lidt mere plads til det rustikke, farverige og sjove, har det markante garderobeskab igen gjort sit indtog.

Og det er et varmt goddag til en gammel ven, for det er ikke mange år siden at garderobeskabe ikke kun tjente en praktisk funktion i hjemmene – men også en æstetisk. Dengang så man dekorative træskabe med snirkler og farver, og flotte håndtag og hængsler i messing og porcelæn. De nye garderobeskabe er lidt anderledes – men trækker alligevel på møblets stolte traditioner.

Garderobeskabe i litteraturen

Og det er ikke kun i vores hjem, at vi i mange, mange år har haft et helt særligt forhold til garderobeskabe. For det funktionelle møbel optræder også flere gange i noget af den mest kanoniserede populærkultur, blandt andet i litteraturen.

Her kender vi nok allerbedst garderobeskabet fra fortællingerne om det magiske land Narnia, hvor Løven Aslan regerer. Her fungerer et gammelt garderobeskab nemlig som en portal ind til den fortryllede verden, hvor en gruppe af søskende må kæmpe mod en ondsindet heks.

Garderobeskabe i filmene

Men det stopper ikke her. For også i nogle af de mest elskede tegneseriefilm for børn har garderobeskabe spillet en rolle. Det mest kendte eksempel er nok det henrivende eventyr om Skønheden og Udyret, hvor en af tjenestefolkene på det fortryllede slot er forvandlet til et garderobeskab.

Som garderobeskab bevarer tjenerinden nogle af møblets fine funktion og hjælper med at klæde historiens heltinde fint på inden et bal. Dermed bliver møblet både et meget eventyrligt og et meget verdsligt element i fortællingen. Og det er blandingen af eventyr og praktik, som også præger den nye tendens inden for garderobeskabe.

Find et større udvalg af garderobeskabe end nogensinde før

En helt fantastisk ting på møbelmarkedet i dag er, at der er så utrolig mange elementer at vælge mellem. Man er nemlig ikke nødt til at nøjes med udvalget i de lokale butikker – man kan også finde masser af forhandlere på nettet.

Det er særlig godt, når det kommer til garderobeskabe. De kan nemlig variere utrolig meget i stil, og det kn gøre det svært at vælge. På de store møbelhuses hjemmesider kan man få et fuldt overblik over udvalget, og på den måde sikre sig, at man vælger rigtigt.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *